+31 6 47 68 69 09 / +31 6 40 58 74 78 info@js-tennis.nl

JS Tennis & Coaching

JS Tennis & Coaching is in 2016 opgericht door Jade Schoelink en Lennart Reijndorp. Sinds 2017 zijn ze werkzaam op het schitterende TC Park Marlot te Wassenaar. 

JS Tennis & Coaching staat voor kwalitatief hoogwaardige (technische) trainingen waarbij de focus vooral ligt op persoonlijke aandacht.

Jade Schoelink,
heeft gedurende haar jeugd altijd in de top van Nederland meegedraaid en behaalde zelfs een finaleplek tijdens de Nederlandse Kampioenschappen t/m 16 jaar. Hierna is ze in 2008 voor de internationale ranglijst gaan spelen. Tot 2014 is ze professioneel actief geweest en heeft ze zichzelf naar plek 755 op de wereld ranglijst en plek 18 van de Nederlandse ranglijst getennist. Sinds 2011 is Jade ook actief als trainer en coach en wilt ze alle kennis die ze in haar carrière heeft opgedaan delen met al haar leerlingen.

“Het mooiste aan het geven van training vind ik wanneer de leerling bewust wordt van zijn eigen ontwikkeling en hierdoor alleen maar meer motivatie en enthousiasme krijgt. Vanaf dat moment zie je een leerling echt enorm groeien!” 

Lennart Reijndorp
Partner (en coach) van. Ook Lennart is op jonge leeftijd in aanraking gekomen met de tennissport en heeft tot zijn 12e fanatiek deelgenomen. Op deze leeftijd heeft Lennart er echter voor gekozen zijn golfcarrière voorrang te geven. Na een aantal jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld werd het tijd voor iets nieuws, of eigenlijk iets vertrouwds. Vanaf 2012 is Lennart, als coach van Jade, de wereld over gereisd en heeft ook hij de nodige ervaring opgedaan. Nu proberen Jade en Lennart deze ervaring op een leuke en leerzame manier over te brengen op hun leerlingen en hopen zij ooit één van hun leerlingen naar hetzelfde niveau te brengen.

“Als je kijkt naar wat er nodig is om op het allerhoogste niveau te kunnen presteren zie je dat er een enorm doorzettingsvermogen nodig is. Om dit echter vol te houden is één ding nog belangrijker en dat is dat de speler zich op zijn gemak voelt en plezier heeft in het spel!”

Ali (Edwin) Alewijnse
Ali is op zijn 9e begonnen met tennissen samen met mijn broer bij NMC in Marlot. Na één jaar les heeft hij veel op de baan gestaan en is hij in een later stadium toernooien gaan spelen. Hier is ook zijn bijnaam “Ali” onstaan. Zijn beste overwinning was op het indoortoernooi van Westvliet tegen Richard Krajicek, toen 12 jaar en Nederlands kampioen jeugd. Hij won deze wedstrijd door een betere service. Toen besefte hij dat de service een heel belangrijke slag is. In 2013 heeft Ali zijn diploma “Tennisleraar 3” bij de KNLTB gehaald met het idee om zich te gaan specialiseren op de service-trainingen. Zijn doel is om iedereen, op elk niveau, bewust te maken hoe belangrijk de service is. Hier moet je zo vroeg mogelijk mee beginnen en “Een goeie service geeft vertrouwen”.

“Er is niets mooier dan wanneer een leerling vooruitgaat en dit zelf ook aangeeft. Als er inzet en motivatie is zal er verbetering zijn”.

Michel Rolvink
Michel is op zijn 8e gaan tennissen bij de Nootdorpse Tennisclub. Naast tennis heeft hij ook altijd gevoetbald. Jarenlang heeft hij beide sporten beoefend. Uiteindelijk heeft hij de keuze gemaakt om meer met het tennis te gaan doen. In 2013 heeft hij bij toeval onze servicespecialist Ali leren kennen. Samen hebben zij de cursus “Tennisleraar 3” van de KNLTB gevolgd en succesvol afgerond. Vanaf 2013 is Michel fulltime gaan lesgeven aan zowel recreatieve als prestatieve spelers. Ook is hij een aantal jaar als tennistrainer op Ibiza en Kroatië actief geweest. Nu gaat hij zijn kennis en passie op Park Marlot proberen over te brengen. Een uitdaging die hij met veel enthousiasme aangaat!

“Keihard trainen, maar wel met een glimlach. Zonder plezier tijdens de reis is de eindbestemming ver weg.”

Charles Hubert Jansen
Charles Hubert Jansen speelt al sinds 1970 vorige eeuw officieel tennis.Eerder dan de leeftijd van 10 jaar was het niet mogelijk om lid van een tennisclub te worden. Maar hij had inmiddels al 2 jaar tegen de muur gespeeld en mocht hierna lid worden op een tennisclub in Bergen op Zoom. Sindsdien heeft de sport tennis hem nooit meer niet losgelaten. Kreeg ik na voorspelen bij de KNLTB direct bondstraining.Ik speelde toen bij de beste 30 jeugd spelers van Brabant.

Na de middelbare school en ambitie in de kunst en de muziek is Charles naar Den Haag vertrokken om aan de academie van beeldende kunsten te studeren. Met twee rackets en een koffer is hij naar Den Haag gegaan. 

Hij is een niveau 3 speler geweest en traint nu nog veel met vroegere eredivisie en ex-interland spelers om hun en zijn eigen spel in shape te houden. Inmiddels heeft hij al 18 jaar zijn A-licentie en geeft hij tennistraining aan beginnende jeugd en volwassenen.

Om mijn moeder te citeren, en de opvatting van mijn ouders, ik kom uit een groot gezin waar sport hoog in het vaandel staat:

“Sport is gezond en houdt je van de straat. Ik vul hierbij aan dat sport verbroedert en je een volledig mens maakt. Tennis is not virtual, it is real and real interactive!”